1 week in Japan
Door: Lieboud
Blijf op de hoogte en volg Lieboud
07 April 2006 | Japan, Yokohama
Hallo,
ik ben ondertussen 1 week in Japan. De voorbije dagen waren vrij rustig. Woensdagavond zijn we wel met een aantal demamechers een afscheidsfeestje gaan houden voor Taro. Deze Duitser zit in Tokio, en ter ere van zijn vertrek zijn we in Shibuya (1 van de uitgaansbuurten van Tokio) gaan feesten. Hiervoor zijn we naar de LockUp-bar gegaan. De naam van de bar was vrij logisch, aangezien ik geketend door de politie (zie fotos voor politie, van de ketening gelukkig/spijtig genoeg niet) naar de tafel gebracht. Deze tafels waren allen in 'cellen' ondergebracht. Elke 2 uur ging het licht dan uit, en kwamen er monsters te voorschijn die gevangen werden door de politie. In dit café aten we verschillende soorten Japans eten, waarbij er altijd een bom verstopt was. De persoon die deze had, kreeg ipv een aangenaam hapje, een hapje met mosterd of sterke kruiden binnen. Dit alles werd overgoten met drankjes als 'Human Experiment', ... Dit feestje duurde van 7 tot 11.
Voor de rest heb ik de laatste dagen gespendeerd aan het uitzoeken wat voor onderzoek mijn lab in feite doet (ik zou volgende week een onderzoekstopic moeten vinden in samenspraak met mijn professor), en ik heb vooral geprobeerd een GSM te vinden. Ze hebben hier namelijk zeer mooie en moderne GSM's, aan relatief goedkope prijzen, maar ze zijn wel gelockt (en dus niet automatisch te gebruiken in Europa). Daarnaast hebben ze ook sinds 1 april de wet aangepast waardoor ik niet meer genoeg heb aan een certificaat dat ik geregistreerd ben in Japan, maar er is nog een ander papier nodig eer ik een GSM kan kopen. Ofwel dus nog een maandje wachten op de GSM, ofwel zou mijn studentenkaart van Keio volgende week een oplossing moeten brengen.
Gisteren tijdens het wandelen over de campus ook terecht gekomen midden tussen de voorstelling van alle sportclubs. Tijdens 4 dagen, proberen de verschillende clubs hier leden te ronselen. Deze clubs varieerden van baseball over zeilen tot traditioneel Japans boogschieten. Het was wel even schrikken toen ik gevraagd werd om lid te worden van een sumoteam. Ik bleek uiteindelijk toch net iets te licht te zijn :) (65 kg zou normaal wel moeten volstaan).
Om te besluiten nog een paar opvallende dingen die ik de laatste dagen heb opgemerkt:
- Ze hebben hier de zogenaamde 100-yenshops waar je heel goedkoop allerlei voorwerpen (zoals messen, tassen, kapstokken, ...) kunt kopen, nl voor 105 Yen. (1€ ongeveer 140 yen)
- Japanners lijken echt van uniformen te houden; de undergraduates van Keio dragen allen een zwart pak met gouden knopen, en kleine kinderen moeten op het speelplein (?) gekleurde petjes dragen
- Feestjes beginnen (7 uur) en eindigen (11 a 12 uur) vaak vroeg owv het sluitingsuur van de metro
- Minirokjes zijn hier vaak echt mini. Ze reiken slechts tot juist onder de billen, en zijn dan soms nog gecombineerd met hoog opgetrokken kousen tot boven de kniën.
- Als Japanners beloven ergens te zijn tussen 7 en 9, zijn ze er ook tussen 7 en 9. Al betekende dat in het geval van mijn bankkaart wel om 9 uur stipt. Bankkaarten kunnen trouwens in leuke bedrukkingen verkregen worden, zie foto.
- Japanners spreken vaak verschrikkelijk of geen Engels, maar als ze het spreken zijn ze meestal wel behulpzaam. Ondertussen zijn ze zelfs al een paar keer bereid geweest om ons naar een onvindbare plaats te helpen, of ons stap voor stap uit te leggen hoe iets werkt (een geldautomaat volledig in het Japans is niet zo makkelijk om geld af te halen :))
- Op de metro bestaan er zogenaamde women-only voertuigen. Hierop zijn enkel vrouwen toegelaten om te voorkomen dat ze betast worden tijdens de spitsuren.
En om echt af te sluiten, misschien nog een leuke opmerking voor allen die sceptisch waren over mijn kookkunsten; ze hebben mogelijk gelijk. Ik heb gisteren namelijk op de één of andere manier de inhoud van mijn pan in brand gestoken op het gasvuur.
07 April 2006 - 10:58
Mama:
Met die kookkunsten ga je niet snel aan het vereiste gewicht voor sumoworstelen komen.
Voor het thuisfront: geef even de omrekening Yen/euro : dan zien we of je nog geld nodig hebt of niet. -
07 April 2006 - 11:43
Marc/hilde:
dat ziet er allemaal leuk uit;ik denk dat er voor zo'n politie-cel-resto-met mini-jupe-agenten-met-een-gekleurd-petje-op wel een grote belangstelling zou zijn in Belgie; een gat in de Belgische markt gevonden?? -
07 April 2006 - 18:54
Filip En Carina:
Hei daar ver weg
Hebben vandaag je website- gegevens ontvangen en alles gelezen en bekeken.
Hééél interessant! Was toch maar bij de Sumo-club gegaan: Sumoworstelaars zijn zeer gegeerd door de Japanse dames. :-) -
07 April 2006 - 22:39
Roel:
als de flikken der allemaal zo uitzien zult ge het vast ni erg vinden da ge der een paar keer naar toe moet gaan om uw papieren in orde te krijgen zekers -
09 April 2006 - 11:15
Rita En Koen:
Inderdaad prachtig, die cherryblossom!
Geniet ervan.
Nog veel plezier en een toffe ontdekkingstocht door Japan.