Sport is ongezond
Door: Lieboud
Blijf op de hoogte en volg Lieboud
13 Juni 2006 | Japan, Yokohama
De voorbije week is er niet zoveel speciaals gebeurd, maar ik ben ondertussen wel de algemene uitputting nabij.
Vrijdag ben ik namelijk samen met een twintigtal huisgenoten begonnen met de openingsmatch van het WK te bekijken: Duitsland-Costa Rica. Enkele Duitsers waren voor de gelegenheid helemaal aangekleed: 1 van hen droeg zelfs Duitse WK-kousen. Deze match was gedaan om 3 uur ‘s nachts zodat ik tegen 4 uur in mijn bed lag. De volgende dag moest ik echter om 8 uur opstaan aangezien ik met enkele labgenoten had afgesproken om te gaan voetballen vanaf 9 uur ’s ochtends. Dit voetballen duurde van 9 tot half 12. Tijdens dit voetballen bleek echter heel duidelijk dat langzamerhand het regenseizoen is begonnen in Japan. Het was verschrikkelijk warm en vochtig tijdens het spelen. Eerst dacht ik dat het aan mij lag en dat ik dringend aan mijn conditie moest werken, maar tijdens een pauze tijdens de match zagen ook alle Japanners er doodmoe uit; ook voor hen is het blijkbaar afzien bij dit weer. Ik was na deze match en mijn korte nachtrust echter zo vermoeid dat ik ’s namiddags in slaap gevallen ben. Toen ik dan tegen 6 uur weer opstond, moest ik me onmiddellijk klaarmaken om naar een verjaardagsfeestje te gaan. Dit begon met wat eten, en vervolgens samen naar de karaoke. Dit was (naar goede gewoonte) vrij vroeg gedaan (iets voor 12 uur), maar owv sporten gingen het ’s avonds weer fout. Ik keek via p2p-televisie nog naar de volgende wk-match (1 tot 3) vanuit mijn bed, doch ik ben tijdens de match uit vermoeidheid gewoon in slaap gevallen. Volgende dag dan vooral bijgerust, om ’s avonds weer de vermoeidheid op te drijven door samen met een groep Hollanders Nederland-Servië te gaan kijken. De sfeer om hen te zien tijdens deze match, was de ‘opoffering’ om samen met Nederlanders ergens naar toe te gaan meer dan waard :)). (Voor ev Nederlanders die dit zouden lezen, no offence). Bij het terugkeren uit Shibuya dan in feite net de laatste trein gemist, zodat ik een extra wandelingetje vanuit het station vlak voor Hiyoshi (waar nog net iets langer treinen naar toe gaan) voor de boeg had.
Voor de rest was de week vrij rustig, hoewel ik ondertussen mijn eerste deadlines begin te krijgen: 1 voor 3 juli, en 2 voor 4 juli; ik kijk er al naar uit :).
Slaperige groetjes uit Japan
Slaperige groetjes uit Japan
13 Juni 2006 - 18:41
Papa:
moet je tot in het 4de jaar burg ir geraakt zijn om te weten dat je moe wordt van niet te slapen? -
13 Juni 2006 - 20:57
Mama:
een aantal nederlanders zien er verdacht japans uit. En jij? japanse oogjes? -
14 Juni 2006 - 08:46
Roel:
zelfs in japan zien hollanders helemaal oranje -
14 Juni 2006 - 11:26
Marc/hilde:
toch kleine correctie in de titel:"naar sport kijken is ongezond".
De Jappen verloren:feesten ze dan ook nog?? -
19 Juni 2006 - 19:52
Mama:
en wat vonden de japanners van de belgische inbreng in het wk?
Ben je nog in de gratie?