Golden Week (part 2)
Door: Lieboud
Blijf op de hoogte en volg Lieboud
11 Mei 2006 | Japan, Tokio
Vervolg van deel 1 (beetje uitgesteld owv (ondertussen opgeloste) thesisprobleempjes)
Na twee drukke dagjes Kyoto, hadden we dit wel gezien en gingen we naar Osaka. Hier het plaatselijke kasteel bezocht. Dit bleek een nagebouwd kasteel te zijn, dat vanbinnen volledig uit beton, brandtrappen en liften bestond. Het viel dus wel tegen. Daarna het grootste aquarium van Japan bezocht: hier was het complete zeeleven van de wereld voorgesteld. Voor de rest vooral sfeer opgesnoven, en ’s avonds spijtig genoeg gemerkt dat het nachtleven er aantrekkelijk uitzag; we moesten namelijk nog terug naar Kyoto omwille van onze slaapplaats.
De laatste stad die we bezochten vanuit Kyoto was Nara. Deze stad is bekend owv de vele tempels die hier allemaal samen staan in 1 groot park. Dit park is verder ook bekend owv de herten die hier vrij rondlopen. Hetgeen echter vooral zal bijblijven van Nara waren de klasuitstapjes die er ook waren. De lagere-school-studenten droegen namelijk allemaal petjes in dezelfde kleur. We hebben hier gele, witte, blauwe, bruine en rode groepen tegengekomen. Het werd vooral leuk als ze ons in het oog kregen, en heel enthousiast begonnen te zwaaien (en ons soms aanspraken met beter Engels dan mijn medestudenten ;)). Het feest was voor hen helemaal compleet als ze op de foto konden. Dit laatste was ook zeker het geval bij de middelbare-schoolmeisjes die giechelbuien kregen als ze ons zagen, en om een foto kwamen vragen (als Europeaan val je echt op in Japan). Nadat we Nara gezien hadden in de voormiddag, reden we nog door naar Kobe. Deze stad is vooral bekend door de aardbeving die hier plaatsvond in 1995. Hier bezochten we eerst de centrale attractie van Westerse huizen. Vooral de Hollandse woning was wel lachen. Nadien nog Kobevlees gegeten (vlees van koeien die gevoed worden op bier), en de toren van Kobe vanuit alle mogelijke hoeken op de gevoelige plaat vastgelegd.
Na 4 dagen in Kyoto gezeten te hebben, dan verder zuidelijk doorgereisd. Eerste halte was Himeji. Deze stad is bekend owv haar enorm grote authentiek kasteel. In dit kasteel is destijds ‘You only live twice’ van James Bond opgenomen (natuurlijk geposeerd). Hier werden we bijna gesmeekt om een vrijwilliger als Engelse gids te nemen. Na dit aanbod natuurlijk aangenomen te hebben (eindelijk iemand die Engels kon), kregen we een gratis rondleiding van een 2-tal uur. Op het einde bleek waarom de gids zo blij was om ons te zien. Hij deed normaal 1 keer per week 1 rondleiding, waarna hij rustig naar huis kon om van een biertje te genieten.
Na dit kasteel dan doorgereden naar Okayama, waar we 1 van de 3 mooiste tuinen van Japan zagen.
Vervolgens doorgereden naar Hiroshima. Hier hadden we geen hotel gereserveerd, wat wel tegenviel aangezien er die dag ook een festival in Hiroshima was. Uiteindelijk vonden we dan via de toeristendienst toch een plaatsje in een capsuulhotel: dit zijn ‘kamers’ die bestaan uit (en de grootte hebben van) een bed. Ook de ligging was vrij speciaal, aangezien het gelegen was midden in de rosse buurt van Hiroshima: naast, tegenover, ... het hotel lagen er ‘clubs’. In Hiroshima bekeken we eerst het peacepark. We waren spijtig genoeg wel net te laat voor de optocht van het festival dat plaatsvond, maar ter ere van het festival waren er wel de hele avond optredens in de buitenlucht van: een orkest en koor, harmonie, Japanse dansen, dansgroepen, ... Ook was het hele Peacepark de hele avond verlicht wat een heel mooi effect gaf. Het geheel vormde dus wel een geslaagde avond.
De volgende dag, gingen we naar Miyajima. Dit is een eilandje, met een van de mooiste zichten van Japan. Na eerst de traditionele foto’s getrokken te hebben, gingen we op een bergje in de buurt wandelen. Spijtig genoeg was de weg die we terug wilden nemen afgesloten owv aardverschuivingen. De alternatieve weg was echter ook serieus beschadigd en we waren in feite verdwaald tot er een ‘oude’ man passeerde die ons de weg heeft gewezen (wandeling van meer dan een uur). Na dit avontuur op Miyajima, zijn we dan doorgereisd naar Fukuoka waar ook een festival bleek bezig te zijn. Gevolg, weer in een capsuulhotel. Hier waren we echter wel op tijd om de optocht van het festival te zien. Dit bleek een stoet te zijn, waar de lokale vereningingen voorbijtrokken en dansten. Kostuums varieerden van harmoniën, over sportclubs, tot Japanse dansen. Op het einde werden we zelfs nog uitgenodigd om mee te stappen met zo’n Japanse stoet en mee muziek te maken. (‘instrument’ zie foto). Van onze muzikale escapades daar zijn zelfs televisieopnames gemaakt (hopelijk niet op de nationale of Belgische televisie) ’s Avonds dan nog genoten van de extra’s van het hotel; namelijk sauna en warme en koude baden.
De laatste dag dan nog doorgereisd naar Beppu; een plaats gekend owv zijn warmwaterbronnen. Na hier eerst 1 van de hellen (een typische attractie, geheel van 8 hellen) bezocht te hebben, gingen we naar een onsen voor een warmwaterbad (echt warm aangezien ik mijn handen er aan verbrand heb). Vervolgens wilden we nog naar een andere hel gaan, doch op het allerlaatste moment konden we toch nog eens genieten van verdwalen in Japan. We waren echter nog op tijd voor onze trein terug. We hadden dan nog een rit van 8 uur voor de boeg terug naar Tokio.
Terug aangekomen, in het weekend dan vooral geslapen (tijdens de week gemiddeld 6 uur slaap), en huiswerk gemaakt.
Voor wie geinteresseerd is in meer foto’s, zie mijn msn-space (dit keer wel uitgeselecteerde foto’s) spaces.msn.com/lieboud
11 Mei 2006 - 19:52
Koen:
Spoedcursus notenleer gehad om het muziekinstrument te bespelen? -
12 Mei 2006 - 07:20
Rita:
Capsuulhotel : niet voor iemand met claustrofobie !!
12 Mei 2006 - 21:36
Josse:
domme vraag: die 2 vingers , gespreid, betekent dat iets? -
15 Mei 2006 - 06:53
Rita:
Japanners doen dat altijd en overal op alle foto's. V voor vrede of overwinning ?? Nu gaan we het weten !!! -
15 Mei 2006 - 12:50
Mama:
zo krijg ik wel zin om het eens met eigen ogen te zien: hoewel jouw verhaal ons laat meegenieten van de mooie en interessante plekjes ( al of niet toeristisch) . En dat vanuit een luie zetel ( zonder hitte, regen, vervoersperikelen...) -
18 Mei 2006 - 18:45
Fredje:
Lieboud Lieboud! Er is een vlek op je kin... -
19 Mei 2006 - 07:00
Marc/hilde:
Da kobe-vlees,dat is toch niet op basis van Heineken zeker..
Het zijn toch wel serieuze avonturen!